در حال بارگذاری ...
سه‌شنبه 13 آذر 1403

معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای استان زنجان

معرفی دانشگاه ملی مهارت واحد استان زنجان

دانشگاه ملی مهارت

 

دانشگاه ملی مهارت به عنوان متولی اصلی آموزش عالی دولتی فنی و حرفه ای، ضمن تاکید بر حفظ ارزش های بنیادین نظام مقدس جمهوری اسلامی پیوند واقعی بین علم و تبدیل به ثروت را در دستور کار خود قرار داده و تلاش میکند از طریق تربیت تکنسین های ماهر، شایسته، کارآفرین و نیز تعامل با مراکز صنعتی و بخش های دولتی، ایجاد زمینه ی لازم برای جوانان سرافراز میهن اسلامی سر لوحه برنامه های خود قرار دهد.فارغ التحصیلان این دانشگاه به عنوان سرمایه انسانی نیروی کار کشور در سطح میانی از مهارت بالایی برخوردارند. در حال حاضر این دانشگاه دارای 173 دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه ای در سراسر کشور میباشد و تعداد تقریبی 200000 دانشجوی دختر و پسر، در قالب 124 رشته گرایش کاردانی،61 رشته گرایش کارشناسی ناپیوسته، 6رشته کارشناسی پیوسته فعالیت می نماید.

تاریـخـچه

این دانشگاه در سال1344 به منظور تربیت کاردان(تکنسین) درجه یک، کمک مهندس و مهندس عملی تحت نظر هیات امنای دانشگاه پلی تکنیک (امیرکبیر) تهران، تحت عنوان انستیتو تکنولوژی تاسیس شد. پس از آن در سال 1348 ، مراکز تربیت معلم فنی حرفه ای تحت پوشش دفتر امور مدارس عالی فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش نیز آغاز به کار نمودند. پس از انقلاب فرهنگی و بازگشایی مجدد دانشگاه ها در وزارت آموزش و پرورش دفتر امور مدارس عالی فنی و حرفه ای تاسیس شد که مسئولیت اداره آموزشکده ها را بر عهده گرفت در ادامه آموزشکده های فنی و حرفه ای و مراکز تربیت معلم تحت عنوان مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم(ص) فعالیت نمودند. در سال 1390 با مصوبه مجلس شورای اسلامی کلیه این مراکز با هدف ساماندهی هر چه بهتر و موثرتر آموزش های فنی و حرفه ای و متناسب با نیازهای کشور از وزارت آموزش و پرورش جدا شدند و رسما" فعالیت خود را با نام دانشگاه فنی و حرفه ای زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز نمودند.در تیرماه سال 1403 مطابق مصوبه وزارت علوم،تحقیقات و فناوری نام دانشگاه به دانشگاه ملی مهارت تغییر یافت.

وجه تمایز دانشگاه مهارت با دانشگاههای مادر

  • عمده فعالیت آموزشی این دانشگاه در حال حاضر در سطح کاردانی است و هدف، تربیت کاردان (تکنسین) است. البته در تعدادی از مراکز این دانشگاه، دوره‌های کارشناسی ناپیوسته و پیوسته نیز فعالند به نحوی که سطح کاردانی پیوسته با 54 رشته و کارشناسی ناپیوسته با 26 رشته ودر قالب دو نوبت آموزشی خدمات خود را به بیش از 200 هزار دانشجو ارائه مینماید.

  • ترکیب گروه های آموزشی این دانشگاه به قرار زیر است: فنی و مهندسی در حدود (58%)، کشاورزی و دامپزشکی در حدود (21%)، علوم انسانی در حدود (7%)، علوم پزشکی در حدود (2%) و هنردر حدود(12%). 

  • از آنجا که 70 درصد از آموزش های این دانشگاه کارگاهی و 30 درصد دیگر نظری می باشد (آموزش های عملی در تعداد 1300 کارگاه و آزمایشگاه انجام می گیرد)، لذا دانش آموختگان علاوه بر داشتن توانایی علمی، از مهارت های عملی و کاربردی لازم نیز برخوردارند و اکثراً در زمینه های مربوط به رشته تحصیلی خود جذب بازار کار می شوند.

  • مدارک تحصیلی دانش آموختگان این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و برای ادامه تحصیل در داخل و خارج از کشور معتبر می باشد. طول دوره تحصیل در هر یک از مقاطع (کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته) 2 سال و دانشجویان تابع مقررات آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند.

 

معرفی دانشگاه ملی مهارت واحد استان زنجان

دانشگاه ملی مهارت واحد استان زنجان با 3 آموزشکده دارای 20 رشته کاردانی و 8 رشته کارشناسی به شرح ذیل فعالیت می کند:

1-مرکز پسران الغدیر

 

این آموزشکده در سال 1352 با نام انستیتو تکنولوژی با 3 رشته مکانیک خودرو ، برق و ساختمان آغاز به کار نمود. این مرکز دارای  فضای کالبدی 14500 متر، مشتمل بر  6113 متر مربع فضای آموزشی، 3416 متر مربع فضای رفاهی،  4971 متر مربع فضای کمک آموزشی و تعداد 5 عضو هیات علمی و  55 کارمند  مشغول به فعالیت می باشد. در حال حاضر بیش از 1000 نفر دانشجو در رشته های ذیل در این مرکز مشغول به تحصیل می باشند :

مقطع کاردانی شامل رشته های :

1- کاردانی الکترونیک عمومی

2- کاردانی الکتروتکنیک

3- کاردانی حسابداری

4- کاردانی عمران

5- کاردانی ساخت و تولید

6- کاردانی معماری

7- کاردانی مکانیک خودرو

8- کاردانی کامپیوتر نرم افزار

9- کاردانی تاسیسات حرارت مرکزی

10- کاردانی تربیت بدنی

11- کاردانی تجهیزات پزشکی

12- کاردانی ریخته گری

13- کاردانی شبکه های کامپیوتری

مقطع کارشناسی شامل رشته های :

1-مهندسی برق قدرت 

2-مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید

3- حسابداری

4- مهندسی تکنولوژی مکانیک خوردو

5- معماری

6- مهندسی کامپیوتر

2-مرکز دختران قائم(عج)

این آموزشکده در نیمسال دوم 1374 به صورت مشترک با تربیت معلم الزهرا (س) زنجان فعالیت خود را آغاز کرد و در سال 1375 به صورت مستقل با 3 رشته طراحی دوخت، گرافیک و حسابداری با 90 دانشجو به فعالیت خود ادامه داد . این آموزشکده  دارای  فضای کالبدی 6300 متری مشتمل بر  3860 متر مربع فضای آموزشی ، 840  متر مربع  فضای رفاهی  1600  متر مربع فضای کمک آموزشی  و با تعداد 2  عضو هیات علمی و 25  کارمند  مشغول به فعالیت می باشد. در حال حاضر بیش از 1300 نفر دانشجو در رشته های ذیل در این مرکز مشغول تحصیل می باشند : 

رشته­ های مقطع کاردانی شامل :                  

1-کاردانی طراحی و دوخت

2-کاردانی گرافیک 

3-کاردانی حسابداری گراش مالی

4-کاردانی حسابداری گرایش بازرگانی

5-کاردانی مدیریت خانواده

6-کاردانی تربیت کودک

7-کاردانی معماری داخلی

8-کاردانی کامپیوتر نرم افزار

9-کاردانی فناوری اطلاعات

10-کاردانی تربیت بدنی

رشته مقطع کارشناسی شامل :

1- مهندسی حرفه ای کامپیوتر

2- مهندسی تکنولوژی کامپیوتر

3- حسابداری

4- گرافیک

3- مرکز پسران ابهر

این آموزشکده در سال 1398  به دانشگاه فنی و حرفه ای استان زنجان واگذار گردید.این مرکز دارای  فضای کالبدی7070  متری مشتمل بر  5149 متر مربع فضای آموزشی ، 1613 متر مربع  فضای رفاهی  308 متر مربع فضای کمک آموزشی با 17 کارمند مشغول به فعالیت می باشد.

رشته کاردانی شامل :

1-کاردانی الکتروتکنیک 

2-کاردانی نرم افزار کامپیوتر

3-کاردانی جوشکاری

4-کاردانی ریخته گری

نحوه پذیرش دانشجو

1- در مقطع کاردانی از بین دانش آموزان دبیرستان ها، هنرستان ها، نظری،فنی و حرفه ای و کارودانش از طریق آزمون کاردانی فنی و حرفه ای و ثبت نام از طریق سایت سازمان سنجش و شرکت در آزمون  که هر ساله در سراسر کشور برگزار می شود دانشجو می پذیرد.

2- در مقطع کارشناسی نیز از طریق آزمون کاردانی به کارشناسی که هر ساله توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود دانشجو می پذیرد.

زمان ثبت نام

  • زمان ثبت نام با رشته های با آزمون و بدون آزمون اردیبهشت و خرداد ماه هر سال صرفا از طریق سامانه سازمان سنجش انجام میگیرد.

  • رشته های بدون آزمون هر ساله از زمان ثبت نام توسط سازمان سنجش مشخص میگردد.

  • ثبت نام در بازه زمانی اعلام شده ( برای رشته های با آزمون و بدون آزمون ) در سایت سازمان سنجش الزامی میباشد.